Selecteer een pagina

Over ons

DB Machinebouw is opgericht door Dave van den Berg, een techneut afkomstig uit Bergschenhoek. Dave was al vanaf jongs af aan bezig met het sleutelen en het opnieuw uitvinden van machines. Vanuit deze hobby was de keuze voor de HBO studie al snel gemaakt. Dave is afgestudeerd op de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Haagse Hogeschool.

Door de passie voor techniek kan je Dave wel een enthousiaste werklustige Willie Wortel noemen! Met de ervaring die Dave tijdens zijn studie en stages heeft opgebouwd, kwam Dave in 2017 tot het besluit om voor zichzelf te beginnen.

Het ontstaan van DB Machinebouw

Na zijn studie ging Dave meteen aan het werk als ZZP’er. DB Machinebouw was ontstaan! De werkzaamheden lagen op dat moment voornamelijk bij het bouwen van machines op locatie. Zo heeft Dave zijn eerste machine in 2017 opgeleverd,  een op maat gemaakte boorstraat. Waarbij er automatisch op de correcte locatie gaten worden geboord op de materialen die in de machine worden geplaatst.

In 2018 was Dave werkzaam als service monteur bij een kwekerij. Daarnaast bouwde hij zijn tweede machine; een opstapel machine. Begin 2019 heeft DB Machinebouw de volgende stap gezet en de activiteiten van A.P. Hogervorst Tuinbouwmechanisatie overgenomen. De derde machine heeft DB Machinebouw vanuit zijn eigen werkplaats opgeleverd.

Wij werken voor

Onze missie

Door onze nuchtere kijk op problemen kunnen wij ingewikkelde vraagstukken omvormen naar geschikte passende oplossingen. Machines eenvoudig houden is onze uitdaging. Toepassen van degelijke materialen resulteert in machines met een lange levensduur. Alles wordt speciaal volgens uw wensen ontwikkeld en wij bieden u uiteraard de bijpassende service.

Machines moeten blijven draaien. Dat is onze missie! Dankzij onze klantvriendelijke houding kunt u altijd bij ons terecht.